Skip to content
Login Register

Shopping basket

Your shopping basket is empty

Trends in de recreatiemarkt

Culinair genieten niet meer weg te denken in vakantiebeleving anno 2023

De tijd dat een one-size-fits-all huisje voldoende was om vakantiegasten tevreden te houden ligt ver achter ons. Beleving is het toverwoord in de recreatiesector anno 2023. Conceptdenken is de nieuwe norm. Alles moet mooier, beter, leuker en luxer. Zeker nu de gemiddelde recreant door de vergrijzing meer te besteden heeft dan ooit. Een Aupingbed, sauna, sunshower…. De wensenlijst voor de faciliteiten van een vakantiehuis of tent worden met het jaar hoger. Bij deze nieuwe belevingsstandaard hoort onherroepelijk ook een hoogwaardige eetbeleving. Hoe? We vertellen je er graag meer over.

Waarom investeren in de eetbeleving? De kapitaalkrachtige senior is, net als thuis, gewend om op niveau te koken en te tafelen. Ze investeren in goede ingrediënten, pannen van goede kwaliteit, mooi servies, goede glazen en sfeervolle aankleding van de tafel. En die trend zie je terug op vakantieparken. Chefkoks komen koken in het vakantiehuis, boodschappen worden bezorgd, het kan niet op. Verschillende nieuwe vakantieparken spelen hier met de ontwikkeling van hun accommodaties op in. Huisjes (en tenten!) worden uitgerust met luxe binnen- en buitenkeukens. Sommige zelfs met wijnklimaatkasten! 

Wegter is specialist in de levering van inventaris voor vakantiehuizen, parken en campings. We doen dat met ons unieke assortiment. Happiness around the table is al sinds onze oprichting in 1916 ons devies, ook in de recreatiemarkt. Uitgebreide servieslijnen, kristalglazen en prachtig bestek, gedegen pannen en dat alles in de conceptgedachte van de plek zijn hiervoor de basis. Van tijdloos wit tot minimalistisch Japans. Modern zwart tot kleurrijke vormen en bijpassende glazen en bestek.

Annemarie ter Grote, accountmanager bij Wegter: ‘Een mooi voorbeeld van een park waarop de hele parkbeleving van A tot Z is gericht op de exclusieve doelgroep is PUUR Exloo. Samen met onze partner OT Design leverden wij hier het volledige interieur tot de droogrekken aan toe. Ook het keukeninventaris is van onze hand ,van koppen en schotels tot pannen en wijnglazen. Iedere villa is hier uitgerust met een luxe keuken met hoogwaardige apparatuur. Omdat het hier gaat om tijdloze uitstraling en rust, hebben we juist hier voor stijlvol wit servies gekozen. We zorgen ervoor dat het altijd compleet is, zodat gast en beheerder er geen omkijken naar hebben. Bij Camping Samoza keken we naar een heel andere tafelbeleving. Daar kozen we samen met de klant voor een trendkleur servies; blauw.’ 

Wil je meer weten hoe wij je kunnen helpen de optimale culinaire beleving in jouw vakantiehuisjes, vakantiepark of glamping te creëren? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Wij kijken dan samen met jou wat bij jullie past en wat je nodig hebt. Ook voor de praktische zaken kun je bij ons terecht, van de afvalton tot het droogrek en de bezem. Je hebt dus één loket voor je hele inventaris: dat is wel zo gemakkelijk!